,

Blog

Zdrowie i miodne inspiracje

Miód gryczany – właściwości

Miód gryczany – właściwości

Miód jest nie tylko słodkim przysmakiem -  każda odmiana miodu posiada charakterystyczne dla siebie właściwości lecznicze. Stosowano go już w...

Miód spadziowy – właściwości

Miód spadziowy – właściwości

Miód pszczeli to najstarszy produkt pszczeli wykorzystywany w leczeniu wielu chorób. Wytwarzany jest przez pszczoły z nektaru roślin lub spadzi albo...

Rośliny miododajne – drzewa i krzewy

Rośliny miododajne – drzewa i krzewy

Zwykle na hasło „rośliny miododajne” wyobrażamy sobie pięknie ubarwione i szalenie pachnące kwiaty w ogrodzie lub na łące. Tymczasem pszczoły...

Miód skrystalizował- to dobrze czy źle?

Miód skrystalizował- to dobrze czy źle?

Świeży, wydobyty prosto z ula miód zwykle występuje w postaci płynnej. Wyjątkiem od tej reguły jest np. miód wrzosowy, który konsystencją przypomina...

Polecamy